JİGHEAD AĞIRLIĞI:
Silikon karides ile yapılan avlarda en önemli hususlardan biri kullanılan ağırlıktır. Meralarınızın derinlik ve akıntı durumuna göre jighead ağırlığı değişebilir. Tavsiyemiz şu yönde; ortalama derinliği 1 metreden az olan meralarda 2-3 gr jighead kullanmanız. Derinliği 2 metreyi geçmeyen bölgelerde orijinal ağırlığı ile av yapabilirsiniz. Ürünün üzerindeki orijinal jighead ağırlığı 5 gram. Özellikle azmak ağızları gibi akıntılı meralarda kesinlikle hafif ağırlıklar önermiyoruz. Bu tarz meralarınızda akıntı gücüne göre 7-10-12 gr jigheadleri kombinleyip akıntı yönünde yüzdürerek denemeler yapmalısınız.
AKSİYON:
Silikon karides aksiyonu hakkında bildiğiniz üzere klasik çırptırma diye tabir edilen jerk vuruşları yapıyor ve ip boşluğu alıp bunu senkronize şekilde yapıyoruz.
TAVSİYELER:
Saha testlerimizde deneyimlediğimiz çeşitli aksiyon teknikleri sayesinde elde ettiğimiz teknik bilgiler ise gece ve gündüz aksiyonun farklı olması yönünde oldu. Kış aylarında özellikle aksiyonu daha yavaş yapıp karidesinizi zeminde zıplatmak avcılığı çok üst düzeye taşımaktadır. Bunun sebebi ise avcı türlerin zemindeki yengeç gibi kabuklu yiyecekler dışında karidesleri barındığı otlar ve taşları yoklamasıdır. Geceleri ise iki çırptırtma arasında minimum 4 saniye bekleyip hareketi tekrarlamanın silikon karides avcılığını çok attırdığını gözlemledik. Aksiyon hareketi yaparken ara ara 2 jerk olarak da yapabilirsiniz. Meranız derin ise sadece zemini değil orta su ve yüzeyi de yoklamanızda fayda var. Atıştan sonra hemen hızlı aksiyon vererek yüzeyi yoklayabilirsiniz. Levrek, çupra avlarında 70 cm altı sarım devirli makine, kofana gibi hızlı türlerde ise klasik 78-88 cm arası hızlı devirli makineler tercih edebilirsiniz.